neděle 8. září 2013

Zeleninové "recepty" na rozjasnění pleti

Do hezčí pleti jsme ochotné investovat nemalé částky. Krémy či séra slibují zázraky , ale při jejich koupi často zapomínáme na jedno . Pozitivně složky, které jsou do nich " natisnuté " , se zcela přirozeně nacházejí v přírodě , proč tedy raději nezvýšit dávku přírodních produktů ? Například taková zelenina dokáže také mnoho zázraků a jedním z nich je i žádané rozjasnění pleti .

Slunce , které nás už pomaličku vítá den co den , má kromě nesporných plusů i své nevýhody . Opálení je sice skvělé , ale pokožka nám tmavne , mohou se objevit pihy , pigmentové skvrny či jiné nedokonalosti . Péče o pleť je proto na prvním místě , ale vedle občasných maskách myslete i na správnou " dietu " pro pěknou tvář . Zelenina je odedávna považována za tělové mléko - tu , skvělého pomocníka při redukci nežádoucích letních účinků a při rozjasňováním pleti , takže si ji ordinujte s železnou pravidelností .


Kosmetika " a lá co dům dal " se bez okurky obejít nemůže. Obsahuje dostatek vitaminu C , který se mimo jiné výrazně podílí na rozjasňováním pleti , vitamín B2 i E ak tomu i aminokyseliny . Všechny tyto složky potlačují příznaky spálenin od slunce , redukují fleky , které umí slunce napáchat a zanechávají tak pleť jasnou a svěží . Doporučuje se hlavně v anticellitidní krém - klikni , podobě pleťových masek .

Rozjasňovačem číslo dvě je obyčejná rajče . Poradí si i s mastnější pletí , protože díky antioxidantům a vitaminům ji dokáže dostat do stavu normálního . Pozor však na přípravu této oblíbené zeleniny . Nejlépe uděláte , pokud ji budete jíst v syrovém stavu , protože tehdy je plně nabitá vitamínem C , o který ji tepelnou úpravou můžete připravit .

Ik bramborám se dostanete velmi snadno a můžete z nich těžit. Mají přirozený Rozjasňovací efekt , protože jsou bohaté na enzymy a proteiny , které dělají pleť silnější a komplexnější . Když přičteme vitamíny Ba C , je zcela zřejmé , že i s ním budete krásnější . Nakrájejte ho na tenké plátky a přiložte na pleť , případně využijte bramborovou šťávu .

Žádné komentáře:

Okomentovat